Фармацевтите в подкрепа на проф. Стоименова: "НЕ ни е страх" 13.04 | 13:00

Магистър-фармацевтите ще продължат да обясняват на пациентите защо не може и не бива да се отпускат препарати без рецепти

От iNews.bg

В 12 часа -  във времето на задължителната дезинфекция, фармацевтите в страната излизат пред аптеките за 15 минути, с жълти жилетки  и плакати "НЕ ни е страх", съобщават от Българския фармацевтичен съюз.


Акциите са  в подкрепа на председателя на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Стоименова, срещу която беше повдигнато обвинение от прокуратурата след нейни интервюта по БНР и БНТ.


Акциите в подкрепа на председателя на Българския фармацевтичен съюз ще протичат при строго спазване на инструкциите за безопасност на Оперативния щаб за отстояние на два метра и използване на лични предпазни средства, посочват от Фармацевтичния съюз.


Магистър-фармацевтите ще продължат да обясняват на пациентите защо не може и не бива да се отпускат препарати без рецепти, какви са ползите от генеричната замяна и защо лекарите трябва да предписват генерично, особено във времето на извънредно положение в страната.


Обвинението срещу проф. Стоименова е за всяване на паника по време на извънредно положение.
В позиция до медиите миналата седмица Асена Стоименова категорично заяви:
"Всяко едно послание, твърдение, предположение в медийните ми изяви почива на 25-годишния ми опит във фармацевтичния сектор и на публикувани анализи и информация и нямат характеристиките, които прокуратурата им приписва".

Водещи

Най-четени