Закопчаните депутатски коли - точно 7 на брой 31.01 | 20:17

Но дали собствениците им са си платили глобите

От Кремена Бедерева

Депутатски коли, паркирани в отцепения и охраняем периметър около Народното събрание, бяха закопчани със "скоби". Темата породи множество реакции и гнева на народните избраници.

Вчера докато депутатите бяха в пленарна зала, от центъра за градска мобилност "закопчаха" няколко автомобила на народни представители - собствениците им не били платили за паркиране в синя зона. Стигна се до прекъсване на заседанието на депутатите заради драмата с паркирането.

От Центъра за градска мобилност обаче обясниха, че действията им са законни. Всеки ден поставят средно по 350 "скоби". Не става ясно обаче, защо 35-те паркоместа в синята зона около парламента се провериха само вчера, вместо всеки ден.

Местата попадат в отцепения и охраняем периметър около сградата на Народното събрание. Там обаче вчера не е имало охрана, достъпа е бил свободен, твърдят от Центъра за градска мобилност.

Вчера контрольорите са засекли и автомобил без депутатски пропуск, паркиран в синята зона зад огражденията. Собственикът му обаче е заплатил затова с талони.

Общо 7 автомобила са били закопчани в охраняемата зона. Според източници на bTV скобите на няколко от тях са свалени, без собствениците им да си платили глобата.

Водещи

Най-четени