Незаконната надстройка на хотел „Маринела“ ще бъде съборена 30.10 | 19:45

Още преди 2 години ВАС реши, че издаденото от район „Лозенец“ разрешително е незаконно

От iNews.bg

Събарят незаконна надстройка на хотел "Маринела", предаде БГНЕС.

"Добри новини за историческата архитектура и законността! Това не е точно строителна площадка, това е разрушителна площадка. Наблюдавате събарянето на незаконната надстройка на хотел "Маринела" , съобщи в профила си във Фейсбук Константин Павлов – кмет на район Лозенец.

"Ако се върнете назад във времето, ще се начетете на достатъчно реплики като "ще минат между капките" и "знам поне 10 случая, където нищо не им направиха". Виждате, че измислените работи са до време, докато има обществена търпимост към тях и докато на спазването на закона се гледа през пръсти", гласи още част от поста на Павлов в социалната мрежа.

БГНЕС припомня, че 2018 г. Върховният административен съд реши, че издаденото разрешение за строеж от главния архитект на район "Лозенец”, с което беше позволено изграждането на казино към столичния хотел "Маринела", е незаконосъобразно. Самото надстрояване на сградата започна още през лятото на 2016 година и се провеждаше и в извънработно време, въпреки издадената заповед на ДНСК за спиране на строителните работи. 

Водещи

Най-четени