Абитуриенти претрепаха от бой чистачи в Благоевград 26.05 | 09:45

Докато двама от тях купували кафе, в сметоизвозващия автомобил при шофьора се качил младеж, който поискал да си направи снимка с шофьора. Той му казал, че няма желание да се снима”, разказва Николай Пумпалов от сметопочистващата фирма

От iNews.bg

Младежи пребиха с метален прът служители на сметопочистваща фирма в Благоевград. Единият от тях е настанен в болница с комоцио, съобщава Нова телевизия.

Случката е от 24 май сутринта. Има съмнение, че нападателите са абитуриенти и са излезли от заведение.

Инцидентът станал на булевард "Джеймс Баучер" в града. Малко преди да започнат работа служители на фирмата по чистота спрели да си купят кафе, когато станали обект на агресия от страна на група младежи.

"Знам историята, която нашите работници са ми разказали. Докато двама от тях купували кафе, в сметоизвозващия автомобил при шофьора се качил младеж, който поискал да си направи снимка с шофьора. Той му казал, че няма желание да се снима”, разказва Николай Пумпалов от сметопочистващата фирма.

"Още когато нашите служители са влезли в кафето, пияните младежи са отправили към тях обиди. След като излезли навън, закачките продължили. Те изчакали в автомобила да дойде и третия работник преди да започнат работа. В това време идва друг наш автомобил. По него е хвърлена стъклена бутилка", добави той. 

"След като служителите попитали защо ги замерват с шишета, се стига до саморазправа. По време на боя незнайно откъде един от работниците е ударен с метален прът по главата и пада на земята. Той лежи в локва кръв. Шофьорът звъни на тел. 112, но се оказва, че вече е подаден сигнал за сбиване. Медиците от "Бърза помощ" пристигат скоро след това и са оказали помощ на ранения”, разказва Пумпалов.

"Гражданин се опитал да разтърве биещите се, но някой от пияните младежи са счупили предното стъкло на автомобила му. Те са били добре облечени. Възможно е и да са били абитуриенти", добавя той.

Водещи

Най-четени