Скандалният списък с имена и крупни суми е намерена у единия от братя Бобокови 30.05 | 18:31

Спецпрокуратурата публикува бележката, за която обяви по-рано

От iNews.bg

Имената на известни бизнесмени, някои от които покойници, фигурират в бележка, открита в дома на един от братята Бобокови. Това обяви на брифинг днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева, предаде БГНЕС.

Прокуратурата публикува и снимка на бележката. В нея фигурират имената на покойния банкер Емил Кюлев, който беше разстрелян публично на 26 октомври 2005 г.

Срещат се имената на Георги Гергов, Красимир Гергов, Лора Виденлиева, Радосвет Радев, Сашо Дончев, Любен Гоцев, генерал от разузнаването и бивш зам.-министър на външните работи по времето на Тодор Живков. Споменати са имената и на Баневи – Николай и Евгения Баневи – подсъдими към момента и обвинени от Специализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група (ръководена от Николай Банев) създадена с цел данъчни престъпления, пране на пари и длъжностни присвоявания.

В бележката фигурират и много други имена, някои от които са написани с нечетлив почерк.

Бележката е намерена при претърсване на дома на един от двамата братя Бобокови, които са разследвани за внос на отпадъци. На гърба на цветна снимка с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери. 

2230465

Водещи

Най-четени