Парламентът само с извънредни заседания между 8 и 24 март 24.02 | 11:48

Междувременно парламентарният контрол ще се осуъществява само в писмена форма

От iNews.bg

Без дебат парламентът реши днес, че няма да работи от 8 до 24 март. Парламентът няма да заседава в този период, а при необходимост, ще се свика извънредно. Контролът върху изпълнителната власт ще се осъществява с писмени отговори на въпроси, предаде БНР.

Последното заседание ще бъде на 25 март от 10:00 часа – тогава председателят Цвета Караянчева за последно ще удари парламентарния звънец и ще закрие 44-тото Народно събрание.

Депутатите ще разгледат на първо четене и промени в Гражданско-процесуалния кодекс, които въвеждат национален регистър на запорите.

В предпоследната седмица от работата на законодателния орган народните представители ще приемат и годишния доклад на Антикорупционната комисия. Очаква се в четвъртък председателят ѝ Сотир Цацаров да отчете свършеното в областта на противодействието на корупцията за 2020 г.

Според данните в доклада получените сигнали за конфликт на интереси са се увеличили драстично в сравнение с предходните 2 години.

Депутатите ще гласуват и държавни парични награди за срок от 3 г. на 65 творци за цялостен принос в областта на културата.

В програмата на парламента за тази седмица е предвидено и изслушване на вицепремиера Томислав Дончев за готовността на България да представи пред Брюксел окончателния вариант на националния план за възстановяване и устойчивост.

Дончев ще трябва да разясни и етапа на подготовка за програмния период 2021-2027 година. 

Водещи

Най-четени