Прегазилият дете в Русе шофьор получи 3 обвинения 13.11 | 15:51

Мъжът се оказа с две присъди за блъснати хора, в единия случай прегазеният е загинал

От iNews.bg

76-годишният шофьор на камион, който прегази 5-годишно дете в Русе, е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура. Водачът е привлечен като обвиняем за три нарушения на правилата за движение по пътищата, довели до смъртта на детето, както и бягство от местопроизшествието, предаде БГНЕС.

Трагедията се случи вчера в русенския квартал "Долапите”, на улица "Бяла черква”. 5-годишното момиченце е било придружавано от баба си, когато е пресичало кръстовището с улица "Найден Геров”. В този момент камион, използван за превоз на вар, правил завой. Детенцето загина на място.

По делото са извършени огледи, иззети са веществени доказателства, изискани са справки и са разпитани свидетели. Назначени са съдебномедицинска и автотехническа експертиза.

От прокуратурата уточниха, че задържаният мъж с инициали П.С. е осъждан два пъти за пътнотранспортни произшествия, като при първото е причинил смъртта на друг човек, а при второто пострадалият е получил наранявания, квалифицирани като средна телесна повреда.

За сегашното му обвинение законът предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години и лишаване от право да се управлява МПС.

Разследването по делото продължава и се извършва от разследващ полицай в ОД на МВР – Русе. 

Водещи

Най-четени