Племенникът на президента се сдоби с белезници. Нарушил закона и спорел с полицаи 16.10 | 11:04

Станислав Плевнелиев минал на червен светофар

От Цанка Донкова

Племенник на президента Росен Плевнелиев се сдоби с белезници. 22-годишният Станислав e бил арестуван в Благоевград, след като е възразил на катаджии, че е нарушил закона.

Инцидентът се разиграл на кръстовището на улиците "Борис III" и "Васил Априлов", съобщава регионалният сайт Struma.bg.

22-годишният Станислав Плевнелиев e тръгнал с лекия си автомобил към стадиона заедно с негов приятел. След като e преминал кръстовището, автомобилът му е спрян от полицейска патрулка заедно с други две коли. Пътните полицаи му казали, че е минал на червен светофар и ще му съставят акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

Плевнелиев обаче започнал да спори с тях и да твърди, че това не е вярно, тъй като е бил втората от трите спрени коли и когато е минал, го е хванал жълт светофар. Той отказал отказал да подпише акта.

Полицаите се изнервили, че младежът им опонира, и му казали да се качва в полицейската кола. Той отново възразил с мотива, че не е престъпник. Тогава униформените извадили белезниците, сложили ги на ръцете му и подкарали служебната кола към 1 РПУ-Благоевград, а автомобилът на задържания шофьор останал на улицата.

Водещи

Най-четени