Проверяваме за невръчени фишове от КАТ лесно чрез нета 24.06 | 11:00

Досега проверки се правеха само за дължими глоби по влезли в сила фишове, за електронни фишове и наказателни постановления.Проверката става чрез въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС и ЕГН/ЛНЧ

От iNews.bg

От днес гражданите могат да правят справка чрез Портала за административни услуги на МВР за невръчени им наказателни постановления и електронни фишове. Това съобщиха от полицията.

Досега проверки се правеха само за дължими глоби по влезли в сила фишове, за електронни фишове и наказателни постановления.

Проверката става чрез въвеждане на номер на свидетелство за управление на МПС и ЕГН/ЛНЧ.

Както и досега при наличие на връчени и влезли в сила наказателни документи, по които се дължи глоба, се извежда списък с неплатени задължения и е осигурена възможност за заплащане на дължимите суми директно през портала.

Другите възможности за заплащане задълженията са чрез терминално устройство в структура на МВР, банков превод, пощенски запис, интернет банкиране, каси за парични преводи и чрез КЕШ терминали.

От днес при наличие на невръчени наказателни постановления и електронни фишове на екрана ще се визуализира информационно  съобщение за това.

Електронен фиш може да бъде връчен във всяко районно управление на МВР или в звено "Пътна полиция", като след връчване може да бъде заплатен веднага.

За връчване на наказателни постановления е необходимо водачът да посети лично звеното на "Пътна полиция" към областната дирекция на МВР по постоянен адрес.

Водещи

Най-четени