Пенсионерка от Божурище изгоря с 20 бона в ало измама 14.11 | 13:28

Престъпниците я убедили, че помага за разкриване на тежко криминално престъпление

От iNews.bg

Възрастна жена от Божурище е станала поредната жертва на телефонните измамници. Тя се е простила със сумата от 20 000 лева.

Около 15:00 часа вчера 71- годишна жена сама съобщила в полицията, че е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата споделила, че по обяд на стационарния й домашен телефон позвънил непознат мъж, който се представил за служител на МВР. Мнимият полицаи ловко я убедил, че е необходимо да съдейства за предотвратяването на тежко криминално престъпление, като за целта трябва да предостави всичките си налични спестявания. Възрастната жена изпълнила дадените й указания и закачила на оградата на имота си плик с 20 000 лева. По случая в РУ- Сливница е образувано досъдебно производство.

ОДМВР- София призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления. "Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва "само" да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама!", казват от МВР. И подчертават, че полицията не търси съдействие от гражданите по този начин.

"При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР. Съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви!", призовават органите на реда.

Водещи

Най-четени