Спецполицай се разминал със смъртта на косъм в „Стрелбище“ 28.03 | 19:19

Барикадиралият се в апартамента си Петър Коджейков е настанен в психиатрия под постоянно наблюдение

От iNews.bg

Единият от спецполицаите, участвали вчера в акцията по обезвреждането на Петър Коджейков, който се бе барикадирал в апартамента си в столичния квартал "Стрелбище" за близо 24 часа, се е разминал на косъм със смъртта. Това се е случило при нахлуването на баретите в жилището малко преди Петър Коджейков да бъде обезвреден и изведен от жилището. Тогава бившият шеф на софийското IV РПУ е стрелял 3 пъти срещу полицаите. Единият от коршумите е попаднал в каската на служител от Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) и благодарение на нея той се е спасил от смъртта.

Късмет е имал и негов колега. Другите два изстрела, произведени от барикадиралия се мъж, са попаднали в щита на спецполицая. Поради тези причини от прокуратурата вече водят срещу Коджейков разследване за опит за убийство срещу служители на СОБТ, съобщи БГНЕС.

Междувременно стана ясно, че стрелецът, който засега е задържан за 24 часа, е бил настанен в психиатрия и са му дадени успокоителни. Поради сериозните съмнения за психическото му състояние му е назначена и съдебно-психиатрична експертиза. Коджейков ще остане в болничното заведение за лечение поне докато специалистите излязат със заключение.

Водещи

Най-четени