Приятелката на убиеца на Александра от Провадия остава в ареста 26.04 | 16:00

18-годишнината Ивалена Маринова е заплашена от 10 години затвор

От Филипа Тодева

Обвинената като съучастник в грабежа и убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия - Ивалена Маринова, остава в ареста, след като днес състав на Варненския апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд във Варна, с което ѝ бе наложена първоначална мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Представителят на Апелативната прокуратура във Варна заяви в съдебната зала, че са събрани достатъчно доказателства за съучастието на 18-годишната обвиняема.

Ивалена Маринова е уличена като помагач на извършителя на грабежа – 22-годишния Красимир Тодоров, и последвалото убийството на 13-годишната Александра, която изчезна от дома си на 22 март. и бе открита мъртва в изоставения ловен дом в Провадия на 12 април.

Като хладнокръвно определи поведението на Ивалена Маринова прокурорът от Апелативната прокуратура и припомни, че на лобното място на убитата Александра е открита следа от обувката на обвиняемата според резултатите от трасологическата експертиза, което говори за присъствието ѝ там.

По-късно тя и Тодоров напускат Провадия, а Ивалена с личната си карта предлагала ограбените златни накити на жертвата в заложни къщи в Провадия и във Варна.

"Искам да бъда на свобода", казала лаконично Маринова пред съдебния състав, който потвърди обаче определението на Окръжния съд във Варна, с което й бе взета най-тежката мярка за процесуална принуда. За извършените от нея престъпления е предвидено наказание лишаване от свобода не по-малко от 10 години, като се предвижда и друго по-тежко по вид наказание.

Съдът счел, че е налице е и опасност Маринова да се укрие, тъй като не пребивава на адреса, на който е регистрирана, а присъствието и в дома на другия обвиняем Красимир Тодоров, с когото тя живее, е нежелано заради близостта до близките на убитото 13-годишно дете.

Водещи

Най-четени