Авиобазите отварят врати за посетители по повод празника на ВВС 09.10 | 10:41

Днес посетители ще се приемат в „Граф Игнатиево“

От iNews.bg

На 16 октомври отбелязваме Празника на авиацията и Военновъздушните сили и 106-ата годишнина от първия боен полет. По повод празника в авиобазите на ВВС ще бъдат организирани дни на отворените врати. Посетителите ще имат възможност да наблюдават планираните регулярни полети, както и да се запознаят с предназначението и характеристиките на авиационната, самолетообслужващата и логистичната техника, въоръжението и специалното оборудване на експлоатация във формированията. Авиобаза Граф Игнатиево ще посрещне своите гости утре, 9 октомври, от 10.00 ч. до 13.00 ч., учебна авиобаза Долна Митрополия – на 11 октомври (четвъртък) от 13.00 ч. до 15.00 ч., базата за предно разполагане Безмер – на 12 октомври (петък) от 09.30 ч. до 15.00 ч., а транспортната авиогрупа Враждебна – на 12 октомври (петък) от 10.00 ч. до 14.00 ч.

 В навечерието на празника, на 12 октомври, командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков ще проведе среща с ветерани от военната авиация. Тя ще започне в 11.00 часа в Националния военноисторически музей. 

 На 15 октомври (понеделник) от 10.00 ч. военнослужещи от ВВС ще поднесат венци и цветя пред Паметника на летеца на пл. "Народно събрание" в знак на преклонение пред повдига на поколения военни авиатори, отдали живота си в защита на Родината.

 В празничния ден, на 16 октомври, в 15.00 ч. ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците в Музея на авиацията – Крумово. В 17.30 ч. в гранд хотел "Пловдив" ще започне тържествено събрание. Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков ще поздрави личния състав по повод празника и ще награди военнослужещи и цивилни служители, отличени за доказан висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

Водещи

Най-четени