Разследват смъртта на новородено в болницата във Видин 30.12 | 17:00

Раждането е преминало нормално и завършило успешно в 11.45 ч. на следващия ден

От iNews.bg

Окръжната прокуратура - Видин e издала разпореждане до Районно управление на МВР във Видин за извършване на проверка по случая за починало новородено в МБАЛ "Света Петка" гр. Видин. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в София. Към настоящия момент по образуваната прокурорска преписка е установено, че около 10.00 ч. на 25 декември в Акушеро-гинекологичното отделение в болничното заведение е постъпила Ц. П.

Раждането е преминало нормално и завършило успешно в 11.45 ч. на следващия ден. Около 6.00 ч. на 27 декември родителите на новороденото били уведомени, че по-рано състоянието на бебето им се било влошило и лекарите направили опит да възстановят дишането и сърдечната му дейност.

Манипулацията се оказала неуспешна и детето починало в 05.30 ч. Възложената от Окръжна прокуратура - Видин проверка е с оглед извършено престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс - причинена смърт в резултат на лекарска грешка. Определен е срок за извършване на проверката и дадени конкретни указания за изпълнение на проверяващия орган.

Най-четени