Служебният премиер се срещна с посланиците на Русия и Германия 20.05 | 17:45

В рамките на срещата са с руския дипломатически представител Митрофанова са били подчертани традиционно добрите връзки между двете държави, като е акцентирано върху здравите културно-исторически основи

От iNews

Служебният министър-председател Стефан Янев се срещна с посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова и с германскя посланик Кристоф Айхорн. Това съобщи пресслужбата на кабинета.

В рамките на срещата са с руския дипломатически представител Митрофанова са били подчертани традиционно добрите връзки между двете държави, като е акцентирано върху здравите културно-исторически основи.

 

Откроена бе ключовата роля на прагматичния подход във взаимоотношенията между страните, както и необходимостта да се положат повече усилия в посока гарантиране на взаимния интерес, по-конкретно в областите на енергетиката и туризма.

 

Янев и Айхорн обсъждаха възможностите за задълбочаване на взаимоизгодното сътрудничество, по-специално в сферите на икономиката, сигурността и международните отношения. 

 

Българският служебен премиер потвърди участието си в Срещата на върха по линия на Берлинския процес, която ще се проведе под формата на видео конференция на 5 юли 2021 г. Беше обсъдена темата относно перспективите за присъединяване на Република Северна Македония към Европейския съюз.

Водещи

Най-четени