Столичните ченгета ще имат нов оперативен център 06.09 | 14:17

От там ще следят всички камери и ще координират работата на полицията в цяла София

От iNews.bg

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) ще има нов обединен дежурен център в навечерието на Председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Това се разбира от обявена преди дни обществена поръчка на стойност от близо половин милион лева без ДДС, предаде БГНЕС. Новият център ще се помещава в сградата на СДВР до пл. "Възраждане”.

От документацията на обществената поръчка се разбира, че новият обединен дежурен център ще разполага с над 20 работни места за служители, които ще отговарят за работата на отделните райони на столицата. В съседство е разположена и заседателна зала, която ще може да се ползва от оперативния щаб при възникване на кризисни ситуации.

От Дежурния център на практика ще се следи цялото видеонаблюдение в столицата. Заданието за обществената поръчка показва, че при изграждането на дежурния център ще бъде подменена цялата ВиК и ел.инсталация. Служителите на центъра ще имат и отделно кухненско помещение за хранене и кратки почивки по време на смените.

Подаването на оферти приключва в края на месец септември, а бъдещите строители ще имат два месеца, за да приключат работата. Това означава, че ако няма обжалвания на процедурите, още преди края на годината, СДВР ще разполага с модерен оперативен център, който ще позволява ръководството на ведомството да следи от разстояние ситуацията в цялата столица.

Водещи