Плевнелиев: Борисов не може да победи Радев на президентските избори 19.09 | 17:20

Лидерът на ГЕРБ не би следвало да е кандидат, категоричен е той

От iNews

Не трябва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се явява на президентските избори, не може да победи Румен Радев. Той не би следвало да бъде кандидат. Това коментира бившият президент Росен Плевнелиев в ефира на Bulgaria on air.

Плевнелиев настоя, че кандидатурата на ГЕРБ трябва да бъде ново лице, което е точно обратното на "разрушителя камикадзе Радев".

"Преди два месеца и половина се обадих на Борисов. Казах му аргументи защо и той не може, и аз не мога. Ще се боря за демократична България, но няма да участвам на предстоящите избори", обяви още той.

Росен Плевнелиев е отказал на ГЕРБ да бъде техен кандидат за президент. Той е провел телефонен разговор с бившия премиер Бойко Борисов. 

"Преди два месеца се обадих на Бойко Борисов. Говорихме си честно и откровено, казахме си аргументи защо той не може, защо аз не мога", сподели Плевнелиев.

Той вижда като неуспешна стратегията на лидера на ГЕРБ да се изправи в президентска битка с Румен Радев. Според него предложеният кандидат на бившите управляващи задължително трябва да бъде надпартиен.

"И тук може ГЕРБ да допуснат стратегическа грешка както с Цецка Цачева, която беше добър човек, но не и кандидат. Не бива да е партиен кандидат, трябва да е широкоскроен кандидат", заяви Плевнелиев.

Водещи