Служебният премиер с намек за интересни развития идната седмица 20.06 | 10:00

Проверката срещу шефа на НАП тече, но още не е приключила и няма резултати

От iNews

Служебният премиер Янев загатна пред журналисти, че следващата седмица трябва да се очакват "интересни развития". Той не даде повече подробности.

В събота Янев посети родното си село Поповица, Садовско за среща с Националното сдружение на кметовете на кметства. "Кметовете на малките населени места имат един основен проблем. Tова е валидно и за кметовете на общини. Става дума за самофинансирането", коментира Янев, съобщи Дарик. 

Кметовете на кметства са силно зависими от централизирания бюджет, както и от общинските съвети и кметовете на общини, смята служебният премиер Янев. Той уточни, че служебният кабинет работи за хората, а не прави предизборна кампания, тъй като е безпартиен. По този начин премиерът отговори на критиките на ГЕРБ, че правителството е предизборен щаб на президента.

 Янев съобщи, че за изборите 9600 машини са вече осигурени, до края на следващата седмица вероятно ще бъдат осигурени още 1500. Но до изборите остават 22 дни, а МВнР вече декларира, че ще са му необходими поне 20 дни, за да достави машините до всяка секция по света. 

По повод коментарите за новите назначения в администрацията той заяви, че трябва да бъдат направени едва след като се види тяхната работа, което отново беше реплика към вчерашните критики на ГЕРБ. Янев допълни, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция (НАП) тече, но още не е приключила и няма резултати.

Водещи

Най-четени