Държавният глава посочи 11 юли за дата на предсрочния парламентарен вот и обяви, че разпуска Парламента идната седмица ВИДЕО 05.05 | 11:36

Корнелия Нинова върна мандата за съставяне на кабинет от името на БСП, а Румен Радев смята, че ако ако след новите избори не се състави правителство, България може да изпадне в тежка и дълбока и Конституционна криза

От iNews.bg

Президентът Румен Радев връчи по протокол на БСП мандата за съставяне на правителство, макар да се знаеше, че партията няма да се възползва и ще го върне. 

"Нашето желание беше да има правителство на България, което да реши важни въпроси за страната и закона. Да подготви социални мерки, да подготви плана за Възстановяване и устойчивост. Подадохме ръка на втората представена партия, но тази ръка не беше приета", коментира председателят на БСП Корнелия Нинова.

"В тази ситуация е ясно, че отиваме към разпускане на парламента и предсрочни избори, но ако след тези избори не се състави правителство, България може да изпадне в тежка и дълбока и Конституционна криза", каза президентът.

Той допълни, че ЦИК ще започне своята дейност наравно със служебното правителство, което той ще състави. "В следващата седмица ще разпусна Народното събрание и така следва изборите да са на 11-и юли", разясни държавният глава.

Водещи

Най-четени