Полицейски екшън в столичен МОЛ 27.01 | 21:25

Задържан е Стефан Кленовски, който е с европейска заповед за издирване, съобщи шефът на СДВР

От Кремена Бедерева

"Тази вечер в МОЛ-а на "Цариградско шосе” по сигнал е задържан Стефан Кленовски, който е с европейска заповед за издирване в рамките на операция "Шок”.” Това съобщи пред Агенция "Фокус” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР.

Комисар Йорданов уточни, че в момента на задържането при Кленовски са били съпругата му и децата му и не е употребена сила. Просто лицето е изведено.

"По силата на европейска заповед лицето е обявено за издирване в рамките на операция "Шок”, която се проведе миналата година. Това е едно от лицата, което успя да се укрие. В момента на задържане лицето е било с фалшиви документи – с негова снимка, но други имена", каза комисар Йорданов.

Стефан Кленовски е обявен за издирване с европейска заповед за арест от съда в град Прани, Италия. Същият е член на престъпна група и от 2008 г. се занимава с престъпена дейност в Италия и други държави.

Лицето се е занимавало с поставяне на скимиращи устройства, присвояване на банкови кодове, изготвяне на клонирани карти и незаконно теглена на пари, заяви комисар Йорданов.

През септември 2011 г. криминална полиция попада на следите му, но Кленовски успява да избяга. "При акцията той е бил с детето си, което изоставя и избягва. Колегите са останали до детето, но той успява да се измъкне. Лицето е в рамките на операция "Шок”.

Кленовски е задържан в столично управление на СДВР и предстои доклад на материалите във Върховна касационна прокуратура и след това ще бъде настанен в Национална следствена служба”, каза комисар Валери Йорданов.

Водещи

Най-четени