Митническо куче откри 940 кутии цигари без документи 24.10 | 11:00

Общо 1490 кутии (29 800 къса) цигари и алкохол, предимно с български бандерол, но без документи по ЗАДС, откриха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“

От iNews.bg

Общо 1490 кутии (29 800 къса) цигари и алкохол, предимно с български бандерол, но без документи по ЗАДС, откриха митнически служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване".

Митическо куче надуши 940 кутии (18 800 къса) цигари, укрити в пода на товарен микробус. През нощта на 22.10.2019 г., в района на Дунав мост 2 при Видин, митническите служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" спират за проверка товарен микробус, управляван от български граждани и пътуващ за Великобритания. При претърсване с помощта на митническо куче, обучено да надушва тютюневи изделия, то реагира положително. След разтоварване на превозваната стока – безалкохолни напитки и демонтаж на пода на микробуса, митническите служители откриват шест кухини - тайници. Четири от тях са пълни с стекове цигари, обвити във фолио. Установено е, че в тайнците са превозвани 940 кутии (18 800 къса) цигари от три различни марки, облепени с валиден български акцизен бандерол. За тях не е представен придружителен документ, съгласно изискванията на чл. 76а, ал. 8 или чл. 76в, ал. 3 от ЗАДС, и съответно е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Междувременно 400 кутии (8000 къса) цигари от две марки, отново с български бандерол, откриват и митническите служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" при проверка в района на Дунав мост 1 при Русе. Цигарите са установени в куфар при проверката на български гражданин, пътуващ с такси през моста. По случая също е съставен акт за установяване на административно нарушение.

171 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол, облепен с валиден български акцизен бандерол са открити при проверка на товарен микробус, извършена същата нощ, отново на Дунав мост при Русе. След сканиране с мобилна рентгенова система е установена подозрителна плътност, а при физическата проверка митническите служители откриват в ниша над шофьорската седалка 230 бутилки мастика и ракия от известни марки и в разфасовки от 0,700 и 0,200 литра, облепени с бандерол. Заради липсата на документи по ЗАДС по случая е образувано административнонаказателно производство.

При друг случай от предходната нощ, митническите служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване" са открити  в района на Дунав мост при Русе в товарен автомобил, управляван от турски гражданин, 150 кутии (3000 къса) нелегални цигари с надписи DUTY FREE. По случая е образувано досъдебно производство.

Водещи

Най-четени