Проливният дъжд пак затвори път в пловдивско 28.09 | 14:20

Подготовката за зимата продължава, съобщи шефът на АПИ

От iNews.bg

Проливният дъжд от тази сутрин, който заля райони на изток от Пловдив, отново е затворил пътят между Садово и Поповица. Вчера вечерта отсечката беше наводнена и движението по нея беше спряно, но около полунощ ситуацията се е нормализирала и автомобилите са били пуснати. Рано тази сутрин обаче изсипалият се проливен дъжд отново е залял пътя и той е бил затворен, съобщи шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров.

В момента ситуацията там продължава да е тежка и движението на автомобилите е пренасочено към магистрала "Тракия". Въпреки изградените диги в района, проливният дъжд продължава и съоръженията не могат да поемат изцяло водата, стана ясно от думите на Лазаров. Затворената отсечка възпрепятства движението към Хасково, тъй като това е основен път към този град. Отклоняването на колите и камионите към магистралата ще продължи до нормализирането на обстановката.

Междувременно от АПИ продължават с подготовката на републиканската пътна мрежа за предстоящата зима, каза още Лазаров. На много места в страната продължават укрепванията на подпорни стени и мрежи. Според шефът на Агенцията служителите й все още не са приключили с набелязаните дейности по обезопасяването на пътната мрежа и работата им ще продължи.

Водещи

Най-четени