Маргаритов, КЗП: Много трудности ще съпътстват летния сезон, колко ще продължи е Божа работа 16.06 | 19:00

"Извънредното положение беше времето на онлайн продажбите"

От iNews.bg

Колко ще продължи летният сезон е Божа работа. Но ние имаме не само море, имаме и други варианти на туризъм в България. Има много трудности, които ще съпътстват това лято. Сега най-важното е да се следи дали обещанията ще се спазват. Това заяви председателят на КЗП Димитър Маргаритов в студиото на предаването "Делници".

През цялото време на извънредното положение Комисията работеше, извършвахме всякакъв вид проверки, понякога и не съвсем обичайни, например онлайн продажба на лекарства или проверки в магазини за дезинфектанти. Като цяло резултатите са добри, обобщи Маргаритов. Той посочи, че е бил дефиниран един проблем - повишил се е броят на сигналите, свързани с туристическите услуги. 

Извънредното положение беше времето на онлайн продажбите. Появиха се и нови рискове. Беше регистрирана и такса "коронавирус", допълни председателят на КЗП. 

Имаше един момент, в който беше невъзможно да се следи процесът на продажба на предпазни средства, защото просто ги нямаше. С бързата ни намеса този процес беше урегулиран, допълни Маргаритов. 

Водещи

Най-четени