Началникът на държавните ревизори внезапно излезе в отпуск 19.05 | 16:33

Георги Начев е бивш служител на ДАНС и стана поредният високопоставен държавен служител, излязъл от строя точно когато служебното правителство започна работа

От iNews

Още една важна държавна институция е без началник след смяната на властта. Директорът на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев е поредният високопоставен държавен служител, излязъл от строя точно когато служебното правителство започна работа и взе да сменя  ключови кадри. Начев е в отпуск по болест, съобщи Евроком, а от АДФИ са потвърдили информацията.  Според Фрог нюз директорът на държавните ревизори дори е влязъл в болница. 

Напоследък работата на АДФИ търпи много критики, вкл. и за избирателни проверки и резултати и прилагане на двоен аршин срещу ревизираните обекти.   

Преди дни избухна грандиозен скандал, след като се разбра, че шефовете на две от най важните спецслужби в държавата - ДАНС и разузнаването, са си взели неплатени отпуски - при това чак до септември, подклаждайки съмнения, че правят маневри, за да не бъдат отстранени от постовете. 

Самият Георги Начев е бивш служител на ДАНС. 

"С решаващото участие на предишното правителство редица служители на ДАНС са настанени на работа в други структури в държавата - Държавна агенция "Финансов контрол” - Начев, една цяла служба има в КПКОНПИ, съставена само от служители на ДАНС - Антон Славчев, в Националното бюро за контрол на СРС са настанени двама - Илко Желязков и Пламен Колев", заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков по повод на "верижните" отпуски.

 "Излязоха в отпуск по време на жътва” - когато трябва да подготвяме избори и да дадем увереност на гражданите, че няма да има измами", коменира гневен МВР шефът. 

Водещи

Най-четени