Проверяват за нарушения на харчени пари по европроект 24.02 | 12:42

Инспекцията по труда и Държавната финансова инспекция ще кажат има ли нарушения

От iNews.bg

Управляващият орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" започна проверка на проекта на столичния район "Красно село" по мярката "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3", след медийни публикации за разпределението на средствата по проекта. Това съобщиха от социалното министерство. Ръководителят на Управляващия орган сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Главната инспекция по труда (ГИТ), които да се произнесат по компетентност дали има нарушения при управлението на проекта.

До момента ОПРЧР е извършила една проверка на място за изпълнението на проект "Район Красно село - по-близо до гражданите - патронажна грижа". Обект на проверката са постигнатите резултати от проекта, в т.ч. брой нуждаещи се, получили услуги в дома си от екипите на "Патронажна грижа".

УО на ОПРЧР ще извърши проверки на всичките 17 столични района, които предоставят услуги по мярката "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3".

Водещи

Най-четени