Коалицията на ГЕРБ със СДС подаде документи за участие в изборите 17.02 | 10:32

В ЦИК са внесени 9999 подписа от събраните за три дни над 52 хил.

От iNews.bg

Коалиция ГЕРБ-СДС се регистрира в Централната избирателна комисия за парламентарните избори. Подписите внесоха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, лидерът на СДС Румен Христов и др., съобщи БНТ.

Срокът за регистрация изтича днес в 17:00 ч.

Подадени са 9999 подписа, но за три дни са били събрани повече от 52 000 подписа.

"В годините, в които управляваме, доказахме, че имаме воля да градим България и да постигаме видими резултати. Доказахме, че можем да носим отговорност и да се учим о грешките си. Нашата рецепта за успех е работа, работа, работа. Това и обещаваме на избирателите, ако получим тяхното доверие", заяви д-р Даниела Дариткова - председател на Парламентарната група на ГЕРБ.

"Заедно с нашите коалиционни партньори от СДС имаме програма с ясни цели и приоритети във всички сектори , с която да изведем България от епидемичната ситуация и последствията от нея", поясни тя.

Д-р Дариткова съобщи още, че е готов и медицинският протокол. "Въведените противоепидемични мерки гарантират здраве сигурност на изборния процес и затова нашият апел е за масово участие в изборите, защото само по този начин ще бъде легитимен следващият избран парламент и излъченото от него правителство", обърна се тя.

"В момента се обобщават резултатите от номинацията на кандидат-депутати в структурите и ни д края на следващата седмица ще има окончателно оповестени списъци с кандидатите ни за народни представители. Лидерът на партията също ще бъде водач на листа", потвърди Дариткова.

Водещи

Най-четени