Ремонтират 26 училища и детски градини в София 28.06 | 09:44

Средствата ще бъдат осигурени от почти изцяло от ОПРР

От iNews.bg

Кметът на София Йорданка Фандъкова и заместник-министърът и ръководител на управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще подпишат договор за изграждане, основен ремонт и реконструкция на 26 училища и детски градини в София в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Церемонията ще състои днес, 28 юни, от 11:30 часа в зала "Пресцентър" на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Общият размер на проекта е 63,6 млн. лв., от които 58 млн. лв. е стойността на безвъзмездната финансова помощ, предоставена по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. Той предвижда извършване на основен ремонт или реконструкция, внедряване на мерки за енергийна ефективност и обновяване на материално-техническата база на 26 училища и детски градини, включени в Инвестиционен приоритет "Образователна инфраструктура" на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Столична община.

На събитието са поканени да присъстват Витория Алиата ди Вилафранка - директор в Генерална дирекция "Регионална и селищна политика" на Европейската комисия, и Андриана Сукова – заместник-генерален директор на Генерална дирекция "Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване" в ЕК.

Водещи

Най-четени