Протестно автошествие блокира пътя към Южното Черноморие утре! Въоръжете се с търпение 23.07 | 18:28

Утре в час-пик се очаква истински кошмар по АМ „Тракия“ в посока Бургас

От iNews.bg

Голямо протестно автошествие, част от гражданското неподчинение срещу властта, се готви утре в Бургас, с цел да се затрудни трафикът на коли с хора, които имат за цел да изкарат уикенд на Южното Черноморие. Инициативата е събрала вече стотици, които са потвърдили участие, така че със сигурност неприятни емоции ще има за влизащите към Бургас от АМ "Тракия". И без това всеки летен петък въпросният участък е натоварен, а сега умишлено бавно движещи се коли ше спомогнат за това.

Организатор на шествието с коли е  Виктория Върбанова. Младата жена, която е от структурата на ПП "Възраждане" на Костадин Костадинов, ще предвожда автомобилите на протестния поход, който трябва да тръгне от паркинга на "Метро" при изхода на Бургас, да стигне до надлеза на "Джъмбо" и да се върне обратно на кръговото при хотел "Мираж" – обиколки, които ще продължават между 17:00 и 20:30 часа с бавно темпо.

От ОДМВР-Бургас съобщават, че са уведомени официално за събитието и ще направят всичко възможно по охраната на масовото мероприятие, чиято цел, очевидно, е саботаж на предстоящия уикенд на морето за хиляди българи, идващи от вътрешността на страната. Точно в този часови диапазон се очаква най-натовареният трафик към Южното Черноморие. 

Виктория Върбанова е внесла уведомлението днес в дирекцията на МВР. Публикувала е обявата и в собствения си фейсбук профил.

Утре се очаква истински кошмар по АМ "Тракия" в посока Бургас, тъй като по същото време към града ще са поели и стотици рокери за летния им Мото-рокфест Бургас 2020. Официалното откриване на националното събитие е за 19 ч. – в Отманли, което означава, че трябва да влязат в Бургас, за да стигнат до парка.

Водещи

Най-четени