Данъчните запечатаха два бара в центъра на Търговище 13.06 | 15:45

Проверките имат за цел да установят отчитат ли търговците реално оборотите си

От iNews.bg

Мобилни екипи на варненските данъчни посетиха Търговище, като извършиха проверки в магазини за хранителни и промишлени стоки, плодове и зеленчуци, питейни заведения. Проверките имат за цел да установят отчитат ли търговците реално оборотите си, съобщиха от офиса на НАП в Търговище.

Фискалните агенти са посетили кафе-клуб и бар в центъра на Търговище, за да проследят дали търговците спазват законовите изискванията за отчитане на продажбите. При извършване на контролни покупки на данъчните не са издадени фискални бележки.

За това нарушение на търговците са съставени актове за административно нарушение и е наложена принудителна административна мярка - запечатване на обектите за 10 дни.

От НАП-Варна напомнят на търговците, че освен налагането на глоби, когато се установят нарушения, свързани с липса на касови апарати или издадени касови бележки, инспекторите на НАП запечатват търговските обекти, допуснали нарушенията, за срок до един месец.

Проверките на варненските данъчни продължават на територията на цяла Североизточна България, като контролът ще бъде засилен и на обекти, разположени по Северното Черноморие.

 

Водещи

Най-четени