Фандъкова разпореди създаването на щабове за координация 06.02 | 12:50

Тя поиска районните кметове да наблюдават лично снегопочистването

От Филипа Тодева

Във връзка с очаквания обилен снеговалеж и ниски температури кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова проведе рано тази сутрин заседание, на което присъстваха районните кметове, представители на Столичен инспекторат и дирекция "Обществен ред и сигурност”. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Кметът на София Фанъдкова разпореди в районните администрации да бъдат създадени щабове за координация, както и да се обърнат към фирми и организации за осигуряване на допълнителен ресурс от хора и техника, които да съдействат при възникване на кризисни ситуации.

Фандъкова издаде разпореждане и на районните кметове да наблюдават лично работата по почистването на уличната мрежа и осигуряването на проходимост в града, както и да докладват при необходимост от пренасочване на ресурси.

Да бъде осъществена добра координация между районите и оперативния щаб в общината за осигуряване на трасета и техника при отстраняване на аварии, както и осигуряване на трасета за медицинска помощ при нужда поиска още кметът на Столичната община.

Водещи

Най-четени