Закопчаха четирима сутеньори в Бургас 29.11 | 12:57

Скланяли и принуждавали шест жени към проституция по пътищата

От Андриян Георгиев

Четирима бургазлии на възраст между 28 и 43 години са задържани за сутеньорство и трафик на хора, съобщиха от МВР-Бургас.

Четиримата са обвинени за това, че от май 2012-та до 27 ноември чрез принуда и даване на облаги набрали шест жени, между които и едно непълнолетно момиче, да извършват сексуални услуги. 

Бургазлийките на възраст между 16 и 35 години проституирали на пътя Бургас–Айтос, в близост до разклона на с. Миролюбово, разклона за Българово и разклона за с. Съдиево. Тарифите им се определяли според клиента, но варирали между 20-30 лв. за френска любов и 50-60 лв. за стандартен секс. Основните клиенти били шофьори, като сексуалните услуги са предоставяни в купетата на автомобилите или по крайпътните отбивки.

От задържаните 32-годишният А.Я. се занимавал с транспортирането и охраната на жените. Мъжът стоял директно на място и поддържал непрекъснат визуален контакт с девойките, като освен охрана целял проверка на броя на обслужваните клиенти и недопускане на занижаване на бройката им.

Други двама мъже – К.А., 28-годишен, и А.Х., 32-годишен, изготвяли графика на момичетата и местостоянките им, като целели да не се стигне до струпване на девойките на едно място. 

Проституиращите отчитали ежедневно оборота на един от тримата мъже, като за тях оставал малък процент от заработеното. Някои от момичетата заявили пред полицаите, че са ставали обект на насилие от страна на мъжете, които ги сплашвали в случай, че усетят нежелание за работа или евентуален отказ да проституират. 

43-годишният Й.Д. от Бургас се включил в схемата от началото на ноември, като преди това се занимавал със сходна дейност в Холандия и е задържан за трафик. Бил е задържан в Холандия, като в момента срещу него и други българи продължава да се води дело за трафик.

Четиримата сутеньори са задържани за 72 часа, като утре предстои разглеждане на искането за постоянния им арест. 

Водещи

Най-четени