Полицията пресече незаконна мобилна бензиностанция в Копривщица 04.04 | 13:20

Заловени са и близо 4.5 тона контрабанден дизел

От iNews.bg

4.4 тона контрабандно дизелово гориво са иззети вчера при акции на територията на ОДМВР- София. Паралелно с това е пресечена и дейността на незаконна мобилна бензиностанция в Копривщица.

Акцизната стока е открита при специализирани полицейски операции за противодействие на контрабандата с горива, проведени през вчерашния ден на територията на Копривщица и Костенец.Около 17:10 часа, на входа на Копривщица, служители на РУ- Пирдоп извършили проверка на товарен автомобил "Мерцедес Спринтер", управляван от жител на с. Владая. В товарния отсек на микробуса е установен пластмасов контейнер с вместимост 2000 литра, пълен до горе с дизелово гориво. На съда били монтирани електрическа помпа и гумен маркуч с пистолетен накрайник за източване на течността.

Случаят веднага е докладван в Агенция "Митници". Бусът и горивото са иззети от митническите власти с протокол.

В същото време идентична акция била проведена от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР- София и колегите им от РУ- Костенец. В хода й, от частен имот в гр. Костенец, са установени 2400 литра дизелово гориво без налични документи за произход, съхранявано в множество пластмасови съдове с различна вместимост. Горивото е иззето от служители на Агенция "Митници" с протокол.

Водещи

Най-четени