Ограждаме напълно браздата с Турция до месец 09.12 | 19:04

Някои участъци излизат по-скъпо заради особеностите на терена, обясняват от МВР

От iNews.bg

До около месец границата ни с Турция ще бъде заградена напълно, за да не могат мигрантите да продължават незаконно да влизат у нас. Очаква се и последната част от оградното съоръжение да бъде готова през януари догодина. Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи в оставка Филип Гунев, предаде БГНЕС.

"За последните километри от оградата с Турция, които бяха възложени през ноември, надеждата е другия месец да бъдат завършени. Това ще зависи от метеорологичните условия, тъй като става въпрос за много трудно проходими терени”, подчерта Гунев. Той обясни, че сумата, платена за оградата по българо-турската граница заедно с пътя към момента е точно 169 309 121, 93 лв.

"Без пътя платената до момента сума за оградата е около 145 млн. лв. Сравненията за това колко струва предишен участък са абсолютно неадекватни по множество причини. Цената варира значително в зависимост от терена. Имаше изключително трудни терени, където трябваше да се изсичат пътища в хълмове, което променя цената”, обясни заместникът на Бъчварова.

Водещи

Най-четени