Забраниха достъпа до паметника на Бузлуджа 28.07 | 15:33

Като превантивна мярка поради лошото състояние на недвижимия имот

От Петя Михайлова

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов днес издаде заповед, с която забрани достъпа на граждани и технически лица в сградата на Дом-паметник "Бузлуджа", съобщи БТА.

Заповедта е превантивна мярка за недопускане на инциденти, поради лошото състояние на недвижимия имот, се уточнява в прессъобщението на областната администрация.

В мотивите на областния управител на Стара Загора се посочва, че сградата, която е частна държавна собственост, е неизползваема, има нарушена конструкция и е опасна за живота и здравето на хората.

Липсата на кабели, трансформатори и уредби за ниско и средно напрежение създава предпоставки за злополуки, е становището на EВН България Електроразпределение АД. Дружеството е прекъснало захранването с електрическа енергия на сградата.

Контрол по изпълнението на заповедта на областния управител на Стара Загора по време на честванията на 120-годишния юбилей на БСП на връх Бузлуджа, в събота и неделя, се възлага на директора на ОД на МВР Стара Загора комисар Алекси Алексиев.

Дом-паметник "Бузлуджа" е открит през 1981 година като паметник на БКП, от 1991 година сградата е одържавена.

Водещи

Най-четени