Мотористи помагат на дом за деца с увреждания 09.09 | 09:52

Акцията „Да дарим усмивка” ще продължи, обещават от Sofia Riders

От iNews.bg

Мотористи от София, Плевен и Враца използваха 6 септември - Денят на Съединението, за да се включат в организираната от Sofia Riders (SR) благотворителна акция "Да дарим усмивка”. Те посетиха Комплекса за социални услуги за деца с увреждания в град Роман, намиращ се на около 130 км от столицата и доставиха голямо количество хранителни продукти на обща стойност близо 1000 лв. А също и ученически пособия и раници на стойност над 500 лв.

Д-р Асен Цеков – неврохирург в болница "Токуда” и представител на Sofia Riders, попада на Дома за деца с увреждания в Роман съвсем случайно преди около две години. Впечатлен от изключителната мизерия, в която са принудени да живеят те, в средата на миналия месец той пусна съвсем непринуден пост във фейсбук профила си с призив да се помогне кой с каквото може. Мотористите от Sofia Riders веднага прегърнаха идеята и определиха 6 септември като ден за посещение в дома. А децата там са наистина крайно нуждаещи се! В дома са настанени около 30 души на възраст между 3 и 20 години с различни заболявания (умствена изостаналост – лека, умерена и тежка. Имат и множество допълнителни увреждания – генетични, вродени малформации, разстройства в поведението, Детска церебрална парализа, епилепсия и др. и имат нужда буквално от всичко от първа необходимост.

"В разговорите ни с директорката и запознаването ни със състоянието на децата и нуждите им, тя разказа за случай през януари месец тази година, когато са имали проблем с газа. Наложило се е да стоят на минус 18 градуса без отопление и са предприели мерки, като са спестили средства и са закупили 2 климатика. В момента до началото на зимата имат нужда от закупуването на поне още 2 броя. Всички, които се събрахме и посетихме децата прегръщаме инициативата за продължително подпомагане на дома и децата, като не визирам само откъм финансова гледна точка, а и откъм внимание и занимание с децата. Всеки, който иска да се присъедини към нас е добре дошъл”, каза Диана Бързакова от Sofia Riders.

Благотворителните инициативи, насочени към Дома за деца с увреждания в Роман, тепърва набират скорост. Sofia Riders приканват всеки, който има желание и възможност да се присъедини!

Водещи

Най-четени