Зашлевиха Борисов с още един запис от СРС 08.05 | 16:28

Подслушан е разговор на експремиера с партийния елит за обществените поръчки

От Филипа Тодева

Пореден запис на бившия премиер Бойко Борисов хвърли нова сянка върху предизборната кампания. Записът е с изключително лошо качество и голяма част от съдържанието му не се разбира. Основната тема, за която Борисов говори, е печеленето на обществените поръчки.

"Утре има обществена поръчка. Нали така? Примерно ремонт на училища, на пътища, тва купуват се, трамваи, влакове, няма значение... горива, закуски... всичко. Има търг. Тогава [не се разбира] тоя търг е за мойта фирма... Нали, разбирате?" - това е най-ясната част от записа. На места има прекъсвания, които водят до допускането, че може да има монтаж.

Записът вече е бил изпратен до прокуратурата. Сайтът, който се свързва с Wikileaks и Balkanleaks - bivol.bg пише, че към аудио файла има обяснителни записки, които не са подписани. В поясненията се съдържат твърдения, имащи отношение към прокурорското дело за незаконно подслушване, наредено от Цветан Цветанов. Те също да придвижени до държавното обвинение.

Според информацията изпратеният звуков фрагмент е част от унищожени СРС-та след разпореждането за прокурорска проверка в МВР. Посочен е и точен час на унищожаването на оригинала: 29.03 в 04:45 ч. сутринта по разпореждане на Цветан Цветанов, който "изнудил" служителите на СДОТО.

Целият запис бил с дължина около 25 минути. Направен бил на тайно събрание на партийния елит на ГЕРБ в хотел на Валентин Златев в Правец, проведено след местните и президентските избори през есента на 2011 г. - пише още в поясненията.

Обясненията сочат още, че прочулият се като слушмобил Крайслер на Ивайло Койчев наистина се е използвал за подслушване, като не го използвал собственикът, а колата е била предоставена за ползване на 2-ма души: "Мартин и Свилен, които са били обучавани в Банкя за работа с класифицирана информация, въпреки че не са служители никъде".

Водещи

Най-четени