Задържаха единия нападател от столичния кв. „Надежда“ 15.12 | 10:42

„Стрелях инстиктивно. Нападателите молеха да не ги убивам“, разказва военният

От iNews.bg

Полицията е задържала единият от двамата маскирани мъже, нападнали вчера следобяд с цел грабеж 61-годишния бивш военен в блок в столичния кв. "Надежда". Това съобщи Нова телевизия.

Бившият военен е бил проследен от двамата бандити и атакуват пред асансьора в блок, в който живее. Инцидентът стана около 16.00 часа вчера, а сигналът до полицията е подаден в 16.15 часа.

Мъжът пренасял голяма сума пари. Той бил изненадан от нападателите си, но успял да извади личния си законен пистолет и да простреля единия със стоп патрон. Двамата са успели да избягат без да вземат парите на военния. Вчера късно единият е бил заловен от полицията.

"Стрелях срещу нападателите си инстинктивно. Връщах се от работа. Носех пакет с храна. Нападнаха ме на етажната площадка между 4-ия и 5-ия етаж. Явно са ме дебнали", разказа той пред Нова телевизия.

Бившият военен посочи, че е паднал и е получил фрактура на главата при удара на единия от нападателите.

"Господ беше с мен. Започнах да викам: "Помощ!" с всички сили. Бях на колене, те ме бутнаха и аз паднах. От 40 години нося оръжие на кръста, извадих го. Гръмнах първия път със стоп патрон и очаквах някой да падне. Даже не разбрах, че съм гръмнал втори път. Направих го инстинктивно", разказа нападнатият мъж.

 

В един момент обирджиите започнали да го молят да не ги убива. "В момента нападателят ми е в "Пирогов". Оказа се една обелска мутра", коментира военният.  

Водещи

Най-четени