Орешарски нареди проверка на земите в Бояна 11.07 | 19:30

Той обеща и инвентаризация на документите по казуса

От Христина Рафаилова

Пълен анализ на казуса със собствеността на земите в резиденция Бояна разпореди министър-председателят Пламен Орешарски. Днес в Министерския съвет той се срещна с представителите на Сдружението "Граждански инициативен комитет – квартал Бояна" Светла Ваташка и Николай Веселинов, съобщиха от правителствената информационна служба.

От Сдружението запознаха премиера накратко с проблема на протестиращите граждани. Те обясниха, че става дума за около 350 декара земи, които се намират в рамките на резиденцията. Те Водчертаха, че казусът стои още от 90-те години и са се обърнали към редица институции, имащи отношение към проблема. "Бихме желали да има партньорство между институциите", изтъкнаха те.

От Сдружението предложиха да се създаде работна група, която да изчисти неяснотите около собствеността на терена, като през това време да се забрани строителството върху земята.

Премиерът заяви, че ако е необходимо ще се направи инвентаризация на документацията по казуса и ще се проверят архивите. Тъй като проверката ще отнеме време, министър-председателят и представителите на Сдружението се съгласиха, че ще бъде необходима и следваща среща. 

Водещи

Най-четени