Държавата дава над 9 млн. лв. за проекти на 3 общини 24.02 | 11:03

Най-голяма част от сумата отива в Перник, останалата – в Разград и Аксаково

От iNews.bg

Над 9 милиона лева за общините Перник, Разград и Аксаково отпусна на днешното си заседание Министерският съвет.

Одобрените средствата в размер на 4,954 млн. лв., отпуснати по бюджета на община Перник, ще бъдат разходвани за укрепване на речното корито на двата бряга на р. Струма, в участък с дължина 700 м. и за почистване на речното корито на реката, в участък с дължина 650 м. Кметът на града Станислав Владимиров благодари на премиера Бойко Борисов за навременната подкрепа на правителството. "Тази помощ е изключително належаща, за да направим река Струма по-добре проводима. Възможно най-бързо ще стартираме ремонтите дейности", заяви Владимиров.

С предоставените 1,9 млн. лв. на община Разград ще се извърши ремонт на бул. "Априлско въстание" в участъка от ул. "Пета" до ул. "Симеон" и на бул. "Странджа" от ул. "Добруджа" до ул. "Дунав" в града. "Благодаря, че молбата ни намери решение. Това са двата основни булеварда в града и с ремонта им отпушваме движението", отбеляза кметът Денчо Бояджиев. Премиерът Борисов припомни, че през декември миналата година правителството одобри и 500 000 лева за ремонт на улици и обществени сгради в селата в региона, както и 100 000 лева за доизграждането на храма "Свети Цар Борис-Михаил Покръстител" в града.

С отпуснатите 2,326 млн. лв. на община Аксаково ще се извърши основен ремонт на участък от общински път VAR 1031 /от кръстовище с републикански път III-902 до строителната граница на с. Климентово/. "С тази помощ показвате, че и малките населени места не са забравени. В града има много инвестиции и този проект е важен за нас", заяви кметът на общината Атанас Стоилов по време на заседанието.

"Най-важното за Аксаково и Разград е изграждането на АМ "Хемус". Строи се на пълни обороти. Когато стане магистралата до 2 години, ще видите колко различен ще е и този край на България", подчерта пред представителите на местната власт премиерът Бойко Борисов.

Правителството одобри и 25 000 лева за ремонтни и реставрационни дейности за храм "Св. св. Константин и Елена", с. Браниполе, община "Родопи". Кметът на селото Даниела Стоилова благодари за помощта и отбеляза, че не за първи път правителство оказва финансова подкрепа.

Водещи

Най-четени