Протестът пред НС: Недоволните изгониха Манолова, Бабикян и Тошко Йорданов 08.09 | 16:15

Председателят на ИБГНИ искала да изслуша исканията на недоволните кръчмари и превозвачи

От iNews

Мая Манолова и Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБНИ), Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Любомир Калимански и още няколко от групата на ИТН изязоха сред протестиращи пред парламента, но бяха изгонени от тях и се върнаха обратно в сградата.

Мая Манолова обясни пред журналисти, че искала да изслуша какви са исканията на протестиращите и била готова да покани техни представители вътре в сградата, за да ги изслуша. 

Навън това не е възможно, тъй като мнозина от нас - хилядата участници - в протеста надуват свирки и вовузели. Отделно от това пред микрофоните се изправят хора от протестиращите, които призоваха депутите да напуснат браншовия протест.

Протестът е на собственици на заведения срещу по-строгите Covid мерки. Той е подкрепен и от редица други браншове.

Демонстрацията се провежда на площад Народно събрание в столицата.

Протестиращите не са съгласни с това, че нощните клубове и дискотеките ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с ограничено работно време от 7 до 23 часа. От Асоциацията на заведенията припомниха, че близо 50 хил. души не са получили компенсации от предишното затваряне.

Движението в центъра на София е затруднено, защото хората са се събрали пред парламента на бул. "Цар Освободител", който е основна пътна артерия и в момента е затворен заради демонстрацията.

Протестът се подкрепя и от други браншове. Преди часове две големи туристически организации сформираха кризисен щаб за спасение на сектора. Те разкритикуваха отново въведените ограничения за работа на заведенията, а председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов каза, че националният протест в София днес е част тези опити.

По-рано днес служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви, че въпреки протестите, заповедта с новите ограничителни мерки няма да бъде променена. 

 

 

 

Водещи

Най-четени