Терзийски: ОЛАФ ще ни накаже, защото са купени коли от по-нисък клас 11.02 | 18:35

Промяната е станала някъде при управлението на МВР от служебен министър, казва ще той

От iNews.bg

Проблемът при поръчката на автомобилите за МВР, която се разследва от ОЛАФ, е че са променени спецификациите на автомобилите към по-нисък клас. Това мнение изрази вътрешният министър Христо Терзийски, цитиран от БНР. Той уточни, че вече текат разпити на служители, които са имали отношение към поръчката. 

Вътрешният министър смята, че в случая проблемът идва от конкретното решение за закупуване на по-нисък клас автомобили от първоначално предвидените. 

"Наказанието, което най-вероятно ще ни бъде наложено от Комисията, е заради това, че са променени техническите изисквания към автомобилите, които искаме да бъдат закупени, към по-нисък клас".

Министър Терзийски посочи и кога е станала подмяната на спецификациите: "Някъде може би към средата на февруари месец 2017-та по времето на служебния министър се взе решение на база на съвети, подадени от негови съветници, че тези спецификации трябва да бъдат завишени. Всички документи по тези процедури са в досието на обществените поръчки".

Вътрешният министър допълни, че спецификациите за колите, изготвени от Главна дирекция "Национална полиция", на която той е бил директор, са били същите като тези на "Гранична полиция".

Водещи