Десислава Атанaсова: Президентът се опитва да извива ръце, но има конституционни процедури 13.08 | 16:20

Радев обвърза връчването на следващите мандати с актуализацията на бюджета

От iNews.bg

Много ми е странно, че след две години непровеждане на подобен съвет (КСНС) президентът сега разбра, че има опасност от четвърта вълна от COVID-19в България. Може би сега разбра, че има опасност и от мигрантска криза. Мои колеги от нашата парламенатрна група бяха на место и провериха какво става в мигрантските центрова. Очевидно е, че президентът сега се опитва да извива ръцете на парламентарно представените групи за актуализация на бюджета като каза, че чак тогава ще връчва мандатите. Има обаче конституционни процедури. Той освен, че е разединител на нацията, което е доказал, се превръща и в рекетьор за парламентарно представените групи. Това заяви пред журналисти Десислава Атанасова в кулоарите на Народното събрание.
Според нея не могат да се поставят такива условия, защото нито една партия не би подписала празен чек срещу неясни условия за какво и как ще се харчат тези пари.
"ГЕРБ остави подредена финансово и икономически стабилна държава. Всички критики, че е имало пари до юли, август или септември, категорично не са верни. Нашето правителство беше отговорно, когато залагаше в бюджета средства за справяне с COVID кризата".

Радев обвърза връчването на следващите мандати с актуализацията на бюджета
Тя зададе въпрос към президента каква външна политика води след като в момента има мигрантски натиск от Гърция и Турция: "Това служебно правителство се роди под президентския юмрук. Призивите му бяха, че парламентът е на улицата. Сега цялата изпълнителна власт е в негови ръце. Неговото служебно правителство не се справя с нищо".
Атанасова определи атмосферата в парламента като "ужасна". "В сряда отново обществото ще бъде свидетел на поредния драматичен ден за българския парламентаризъм", категорична беше тя.

Водещи