Белезници за рецидивист, ограбил възрастна жена в района на Женския пазар 13.12 | 18:11

24-годишният е стар познайник на полицията и има присъди още като непълнолетен

От iNews.bg

Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем М.М. за извършен от него грабеж в условията на опасен рецидив над възрастна жена. Досъдебното производство по случая е започнало, след като е бил подаден сигнал в 03 РУ в София за грабеж в района на ул. "Братя Миладинови"  и ул. "Цар Симеон".  В хода на разследването е било изяснено, че около 19:15 часа на 04.12.2020 г. шестдесет и една годишната Д.Т. е била нападната от непознато лице от мъжки пол, което със сила й отнело дамската чанта със съдържащите се в нея мобилен телефон, ваучери за пазаруване на стойност  осемдесет лева, диоптрични очила, ключове и сумата от петнадесет лева.

След  проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установена самоличността на извършителя на деянието - двадесет и четиригодишният  М.М., родом от град  Сандански. Обвиняемият е криминално проявен, осъждан за множество кражби като непълнолетен. Преди година и половина е изтърпял наказание "лишаване от свобода" ефективно за последното извършено от него престъпление.

С постановление на наблюдаващия прокурор М.М. е задържан за срок до 72 часа. На 12.12.2020 година Софийска градска прокуратура е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия, като с определение от 13.12.2020 г. на СГС по отношение на М.М. е била взета най-тежката мярка за неотклонение.

Разследването по случая продължава.

Водещи

Най-четени