Агенцията за българите в чужбина давала документи за БГ гражданство срещу €5000 29.10 | 12:02

Шефът й Петър Харалампиев наистина е бил арестуван при акцията тази сутрин

От iNews.bg

Шефът на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев наистина е бил арестуван тази сутрин по време на акцията на спецпрокуратурата срещу корупция в институцията. Разследването е срещу престъпна група за подкупи, престъпления по служба и съставяне на фалшиви документи и по него се работи от няколко месеца. В акцията участва и Антикорупционната комисия, предаде Канал 3.

Според данни, срещу 5000 евро са издавали документи за българско гражданство.

В края на ноември миналата година председателят на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) Петър Харалампиев, назначен по препоръка на вицепремиера Красимир Каракачанов, бе набеден в публикации за почитател на нацизма. 

Доказателството бе негова стара снимка с фланелка, на която пише Wehrmacht (Вермахт), както се наричаха въоръжените сили на Германия при фюрера на Третия райх Адолф Хитлер. Оказа се, че въпросната фланелка е на едноименна американска група, чийто почитател е "Бато Харо", както е озаглавил профила си във Фейсбук Петър Харалампиев. Тогава в отговор той поздрави загрижените си доброжелатели с парче на въпросната група: "Аман от неразбиране, глупости и небивалици!?! Та по този повод ето едно поздравче до всички ценители на тежката музика с това яко, здраво рок парче на североамериканската култова, ъндурграунд, тежка рок банда от Орегон - правеща готина кросоувър музика още от средата на '80те години на миналия век ! Да живее готината музика и свободата- правете любов, не война ! :)".

Водещи

Най-четени