Забраниха на шофьори и ватмани в София да продават билети 12.03 | 11:48

ЦГМ препоръчва на живеещите в синя и зелена зона да заявяват паркиране до дома си онлайн

От iNews.bg

Със заповед на кмета на София се забранява продажбата на билети от шофьорите в обществения градски транспорт. Това е една от мерките на Столична община във връзка с коронавируса, предаде БГНЕС.

Фандъкова съобщи пред общинските съветници, че се въвеждат допълнителни мерки в детските градини. Въвежда се дезинфекция на общите пространства в детските заведения по 4 пъти на ден, строг контрол при приемането на децата в началото на деня. Ще се проверява и самият персонал на учебните заведения. Медицинските сестри по преценка ще имат право да връщат деца, дори и да имат медицински бележки, че са здрави.

Паралелно с това от Центъра за градска мобилност препоръчват на хората, живеещи в районите с платено паркиране (синя и зелена зона) да не ходят до офисите, за да подновяват или заявяват паркиране на автомобилите си в района на дома си. "С оглед на необходимата превенция срещу разпространението на COVID-19 препоръчваме да използвате онлайн платформата за услугата "Локално платено паркиране"  https://www.sofiatraffic.bg/bg/parking/vignettes вместо посещение в нашите офиси”, апелират от ЦГМ.

Най-четени