Гаврилите се с портрети на велики българи търсели известност 22.10 | 12:56

Родителите на единия били съгласни на каквото и да е наказание за сина им

От Андриян Георгиев

Гаврилите се с портрети на велики българи трима добрички ученици били търсили известност. Това заяви началникът на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) в Добрич Петър Петров, цитиран от агенция "Фокус".

Днес в кабинета на началника на РИО в Добрич се е явило само едно от момчетата със своите родители, което е от Добрич. Според Петър Петров момчето било изключително притеснено от случилото се, а според родителите му - то трябва да понесе каквото и да е наказание, за да извлече поука за себе си. 

Разговаряно е и с още един от младежите, като от инспектората все още издирвали за среща и разговор третият извършител, който не бил отишъл днес на училище.

Тази сутрин началникът на инспектората е посетил училището на тримата ученици – Професионалната гимназия по автотранспорт, още преди началото на учебните часове. Имало е засилено полицейска охрана, явили са се едва 1/3 от учениците, ексцесии не е имало.

В момента екип от психолози от Варна разговарят с момчето от Добрич и неговото семейство. По-късно те ще разговарят и с ученици, и педагози от гимназията.

Следобед педагогическият съвет там ще проведе заседание и ще реши какво наказание да бъде наложено на тримата роми. Те са ученици в 11 клас и все още са непълнолетни. Тримата не са имали досега противообществени прояви – нито в училище, нито извън него.

Тримата младежи са имали сравнително добър успех в училище – около 4,50. Те редовно са посещавали училище. Учителите в гимназията са безкрайно обидени от постъпката, отбеляза началникът на РИО. Той предава извинение от името на директора на училището до всички българи заради случилото се. 

Водещи

Най-четени