Голямата заболеваемост в Кюстендилско не изви опашки от желаещи ваксина 20.02 | 15:03

Масово обаче хората там не знаят, че четвъртия етап от имунизационната кампания вече е в ход

От iNews.bg

Масовата ваксинация у нас започна. След заповед на министър-председателя Бойко Борисов в цялата страна, наред с първите 4 фази от имунизационния план, могат да се ваксинират и всички желаещи, които не попадат в определените групи.

В Кюстендил - една от областите с най-голяма заболеваемост у нас, началото на масовата ваксинацията обаче не протича с особено високо темпо, съобщава Нова телевизия.

Три са пунктовете, в които всеки желаещ може да се ваксинира – в болницата, в поликлиниката и в сградата на стоматологията. Не навсякъде обаче има опашки. "Определено засега има интерес, но в почивните дни не е толкова голям”, коментира д-р Динко Динев от Регионална здравна инспекция в града.

Личните лекари се очаква да започнат мсово да ваксинират през следващата седмица, защото за наличието на ваксини те са разбрали в късния следобяд в петък, а през уикенда е трудно да се организират.

"Точно това беше най-големият проблем - трябваше много набързо да се организираме, но мисля, че нещата ще потръгнат”, допълва д-р Динко Динев.

Все пак част от личните лекари използваха съботния ден, за да вземат ваксини от Здравната инспекция.

Масово в Кюстендил обаче хората не знаят, че четвъртият етап на ваксинацията вече е в ход и че всеки може да отиде да си постави ваксина.

За последното денонощие в област Кюстендил са поставени 212 дози ваксини.

Водещи

Най-четени