Променят обвинението на убиеца от Галиче, за да може да му се даде доживотен затвор 13.01 | 13:30

Престъплението е извършено по особено жесток начин, събрани са много доказателства

От iNews.bg

Главният прокурор Иван Гешев определи убиеца от село Галиче като социопат. В селото тази сутрин отидоха Гешев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и главният секретар на МВР Ивайло Иванов, съобщи БНР.

По-късно на брифинг във Враца разкриха подробности около убийството на 18-годишната ученичка.

Извършеното на 11 януари убийството в Галиче бе определено от главния прокурор, вътрешния министър и от окръжния прокурор на Враца като особено жестоко.

Това стана ясно и възоснова на оповестените подробности, които са ясни след събраните доказателства, огледите, назначената експертиза и предварителните резултати.

Младежът е събудил девойката в къщи, защото отдавна я е харесвал. Предложил ѝ интимност, тя му отказала, след което той е започнал да я души, а след това я изнасилил и доубил с нож.

Повечето от тези факти са подплатени с доказателства, което дава основание на прокуратурата да поиска преквалифициране на обвинението в убийство по особено жесток и мъчителен начин, което предвижда и доживотен затвор, но тъй като момчето е непълнолетно, това означава, че то ще изтърпи от 15 до 20 години.

В Галиче по-рано главният прокурор разговарял с кмета на община Бяла Слатина Иво Цветков, с кмета на с. Галиче Страхил Стоянов, както и с жители на населеното място. Иван Гешев и Младен Маринов са поели ангажименти в рамките на функционалната компетентност на всяка една от институциите, които представляват, за опазване на обществения ред.

Водещи

Най-четени