Затварят магистрала "Хемус" през зимата? 26.10 | 10:04

Шофьорите да се готвят за обходни маршрути

От iNews.bg

След като стана ясно, че ремонтите по магистрала "Хемус" ще усложняват движението до догодина, сега пък беше обявено, че през зимата най-вероятно ще бъдат затваряни отделни участъци от пътя. Това ще се случва при обилен снеговалеж, заради който се налага движението да се извършва в едното платно. Ще се ползват обходни маршрути, докато платното бъде почистено.

"При обилен снеговалеж ще се затварят тунелите на магистрала "Хемус”,  в които движението се осъществява двупосочно в едната тръба. Когато имаме двупосочно движение в една тръба или едното платно на магистралата, ще сме длъжни да затворим изцяло този участък, той да бъде обработен и почистен, след което вече да пропускаме движението. За тировете ще има паркинги, където те ще трябва да изчакват, а леките коли ще преминават по обходни маршрути”, каза регионалният министър Лиляна Павлова пред Нова тв.

Все пак Павлова предупреди, че няма как да очакваме абсолютно чист асфалт през зимните месеци. Тази година ще разполагаме с над 3080 машините за цялата страна.

1795616

"Това са комбинирани машини, които все още се използват в строителството, те трябва да бъдат преоборудвани до първи ноември. Когато завали сняг, фирмите ще имат два часа да разположат оборудваните машини по пунктовете”, уточни тя.

Водещи

Най-четени