Обилният снеговалеж взе жертва 15.02 | 15:29

Всички пътища в страната са проходими и обработени срещу хлъзгавост

От iNews.bg

Всички пътища в страната са проходими и обработени срещу хлъзгавост. Няма ограничения за придвижването на леки транспортни средства. За движение на тежкотоварни превозни средства са ограничени проходите Превала, Печинско и Рожен в Смолян, което е нормално предвид усложнената обстановка там. Това съобщи за bTV инж. Даниел Иваничков, ръководител на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" към АПИ.

Над 560 машини са работили по почистването на пътната мрежа в страната, а в определени моменти е имало над 1000 снегорина на пътя. "Няма данни за проблеми през нощта. Не е имало сигнали за проблемни участъци на магистралите и първокласната пътна мрежа или за аварирали тежкотоварни автомобили", заяви Иваничков.

Затворени са пунктовете при гръцката граница "Кулата" и "Илинден". Спряно е и движението при "Гюешево".

Студът взе жертва

Тялото на 85-годишна жена от село Баланово е открито покрай пътя за "Бинека", потвърдиха за Радио "Фокус" – Кюстендил от областната дирекция на МВР. Жената е изчезнала от дома си на 13 февруари, когато е започнало и издирване.

Човек от преминаващ автомобил е забелязал тялото и е подал сигнал на спешния телефон 112. При извършения оглед не са установени следи от насилие. Жената е имала здравословен проблем.

Обстановката в столицата

В София през нощта са обработени големите булеварди, а тази сутрин машините влязоха и в по-малките улици. През нощта 87 снегорина са извършили обработки срещу заледяване на трасета на градския транспорт, стръмни участъци и мостове, общински пътища и Южната дъга на Околовръстен път, съобщиха от Столичната община.

Направени са и обработки на част от вътрешно-кварталните улици в районите "Витоша", "Оборище", "Слатина", "Красно село". Почистват се тротоарни настилки на спирки на градския транспорт, както и подходи към пешеходните подлези. В природен парк Витоша е извършено опесъчаване на пътищата "Драгалевци – Алеко" и "Бояна – Златните мостове".

Градският транспорт се движи по обичайните си маршрути навсякъде. Екипите на аварийната дирекция извършват обходи на терен. Шофьорите трябва да карат с автомобили, подготвени за зимни условия и със съобразена скорост. Собствениците на сгради, търговски и бизнес обекти трябва да почистят тротоарите пред съответните си имоти. В Кризисния център на Столична община са настанени 94 души, останали без дом. В него те получават денонощно подслон, храна и грижа.

Водещи

Най-четени